Mer om Monty

Posted on January 5, 2010
Filed Under Dagens Sherpa, Film | Leave a Comment

Härom månaden bloggade jag lite om filosofigruppen Monty Python. SVT visade under helgerna en ny dokumentär med anledning av deras fyrtioårsjubileum: hösten -69 sändes första säsongen av Monty Python’s Flying Circus på BBC. I dokumentärens två delar får vi höra dem berätta om sig själva och varandra, och vi ges intressanta inblickar i både deras egna kreativa processer och tiden i vilken de verkade.

Och visst bjuds vi på lite filosofi därtill: visserligen stavar översättaren Aristoteles felaktigt när Eric Idle sjunger sin kända filosofiöldrickarsång, men Idle som kallas ”gruppens filosof” av de andra får ändå sista ordet. Efter att han avslutat the Galaxy Song kommenterar hans kollega att ”some facts may have changed since then”. Idle tar upp tråden direkt och säger utan att tveka att fakta minsann inte ändras, men möjligen vår kunskap om dem. En sann filosof!

De två delarna finns på SVT Play månaden ut, så passa på!

//Niklas

Comments

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/1/b/filosofigruppen.se/httpd.www/sherpa/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply