Nominera till Publikens Val!

Posted on April 7, 2010
Filed Under Salonger | 6 Comments

Den 2 juni är det dags för säsongens sista filosofiska salong på Stadsbiblioteket.

Den här gången ger vi oss in i det okända – det är inte vi sherpaiter utan du i publiken som bestämmer vårt tema! Såhär kommer det att gå till. Du lägger fram ditt förslag som en kommentar på detta inlägg. På själva salongen den 2 juni börjar vi med att presentera de framkomna förslagen, för att sedan rösta fram en ”vinnare”. Resten av kvällen ägnar vi sen att på salongsmässigt vis tränga in i det valda temat.

Så sätt igång och nominera dina förslag. Beskriv temat och motivera gärna varför du tycker att det vore ett spännande diskussionsämne.

Väl mött den 2 juni!

//Niklas & Jan

Comments

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/1/b/filosofigruppen.se/httpd.www/sherpa/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

6 Responses to “Nominera till Publikens Val!”

 1. åke mezan on May 10th, 2010 11:21 pm

  Den fria viljan. Visst vore väl det häftigt om vi kunde ta fram ( det slutgiltiga ) svaret?

 2. Niklas on May 11th, 2010 9:40 am

  Ja visst vore det! Vi har ju pratat lite om frihet tidigare, men inte det klassiska problemet om fria viljan. Bra förslag!

 3. åke mezan on May 12th, 2010 9:21 pm

  Hej Niklas!

  Kul att du var positiv till mitt val.

  Jag har ett till som är lite mer “hot stuff” och antagligen mycket mer publikt nämligen ” Har alla människor lika värde?”
  Det är något som nästan alla(?)bekänner sig till men som i praktiken nästan ingen tillämpar när svårare situationer uppkommer.

 4. Bo Ahnegård on May 12th, 2010 11:21 pm

  Ämnesförslag: Hur långt sträcker sig religionsfriheten?
  Bakgrund: Religionsfrihet anses tillhöra en av de grundläggande mänskliga rättigheterna. (Jfr FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 18:
  “Envar har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Denna rätt innefattar frihet att byta religion eller tro och att ensam eller i gemenskap med andra offentligt eller enskilt utöva sin religion eller tro genom undervisning, andaktsövningar, gudstjänst och iakttagande av religiösa sedvänjor”.)

  “Religiösa sedvänjor” har dock blivit föremål för debatt (t.ex. klädsel, kvinnosyn, syn på sexualitet, barnuppfostran, skolväsende). Vilka gränser för religionsfriheten bör ett samhälle rimligen kunna sätta?

 5. Anders Brasch on May 25th, 2010 3:37 pm

  Ett förslag från låntagare Monica Jorge:

  Dör jorden?

  Låntagare saknar e-mailadress, om möjligt ring

  08/612 60 84

 6. Sara on May 27th, 2010 2:49 pm

  Enligt uppgift framkom vid vår senaste salong ytterligare ett förslag på ämne att diskutera, nämligen: Meningen med livet.

Leave a Reply