Dworkin om religion utan gud

Posted on March 19, 2013
Filed Under Religion | Leave a Comment

En av mina favoriter bland moderna politiska filosofer, Ronald Dworkin (jag gillade honom dels för att han skrev intressanta saker i sig, dels för att han var så engagerad i den politiska “verkligheten” och inte bara i den politiska teorin), skrev boken “Religion Without God” innan han gick bort i februari. The New York Review of Books publicerar här ett utdrag ur inledningskapitlet. Intressant! Dworkin vill skilja de “vetenskapliga” och värderingsmässiga delarna av “vanlig” gudsbaserad religion, och försöker sedan att hitta en rättvisande beskrivning av vad som är en religiös inställning när denna befriats från “vetenskapliga” uppfattningar om en guds existens. Hänger ni med? Inte? Nå, men läs då istället Dworkins egen text! Vore intressant att höra vad ni andra sherpaiter, och andra, tycker!

Sara

Comments

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/1/b/filosofigruppen.se/httpd.www/sherpa/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply