Höstens första filosofiska salong: onsdag 25 september

Posted on September 24, 2013
Filed Under Salonger | Leave a Comment

Välkomna till höstens första filosofiska salong på onsdag 25 september! Notera att vi nu återvänder till Stadsbiblioteket, men håller nu till i programhörnan på entréplanet. Tiden är 18.00.

Kom och köp! Min kropp, min röst, min själ!

Finns det något man inte får köpa och sälja? Sin kropp, sin själ, sina åsikter? Varför i så fall? Kom och diskutera med filosofigruppen Sherpa och andra besökare. På Stadsbiblioteket onsdag 25 september kl 18.

 

Varför får jag inte sälja min röst i riksdagsvalet? Vore det omoraliskt att göra det? Är det fel att köpa en njure, ett hjärta eller rent av en hel kropp (om än bara för några timmar)? Varför, och för vem? Är det något problem med att se en felparkeringsbot som en avgift för att parkera där man ställt sig? Vilken är skillnaden mellan en avgift och en bot?

Filosofigruppen Sherpa diskuterar under hösten olika filosofiska frågor på Stadsbiblioteket. Denna kväll medverkar Mikael Dubois och Sara Belfrage.

Se: https://biblioteket.stockholm.se/kalender/filosofisk-salong-kom-och-k%C3%B6p-min-kropp-min-r%C3%B6st-min-sj%C3%A4l

Comments

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/1/b/filosofigruppen.se/httpd.www/sherpa/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply