Samtal om Gud

Posted on February 6, 2009
Filed Under Salonger | 1 Comment

Som gårdagens påannonsering berättar så är det nu på onsdag (kl 19-20:30) åter dags för Filosofisk Salong i stadsbibliotekets underbara lokaler, och denna gång är Gud på dagordningen. Vi ställer oss frågan om vi bör tro på Gud. Den frågan beror förstås på vad vi menar med Gud. Som en första utgångspunkt kommer vi att föreslå några viktiga egenskaper som Gud antagits ha utifrån den monoteistiska (judiska/kristna/muslimska) idétraditionen, men alternativa gudsbilder är förstås också aktuella att diskutera.

En viktig frågeställning när vi funderar på om vi bör tro på Gud är vad det är för slags svar vi tänker oss. Ett sätt att förstå frågan är att vi bör tro på Guds existens om vi har god evidens för den, annars inte. Många skäl för och emot tro på Gud handlar om huruvida vi har sådan god evidens. Men det finns kanske andra typer av svar också, svar som handlar mer om huruvida en tro på Gud ger oss något som vi inte kan få på annat sätt, eller åtminstone bäst fås genom tro på Gud.

Vad som sägs i dessa ämnen beror förstås på er, och ni är alla varmt välkomna till onsdagens samtal!

//Niklas och Dan

Comments

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/1/b/filosofigruppen.se/httpd.www/sherpa/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One Response to “Samtal om Gud”

  1. foermareta on June 17th, 2009 3:19 pm

    Сказал нескольким ресурсам из моего RSS ридера “прощайте”, чтобы выделить пространство для ваших новостей

Leave a Reply